Home > Biografi > Biografi Bung Hatta

Biografi Bung Hatta

Dr.(H.C.) Drs. H. Mohammad Hatta, atawa populér minangka Bung Hatta (lahir di Bukittinggi, Sumatera Kulon, 12 Agustus 1902 – pupus di Jakarta, 14 Maret 1980, dina umur 77 warsih) nyaéta saurang pajoang, nagarawan, sarta ogé Wawakil Présidén Indonésia anu kahiji.

Bung Hatta ogé dipikawanoh minangka Bapa Koperasi Indonésia. Bandara Internasional Jakarta ngagunakeun ngaranna pikeun ngahormatan jasana minangka salasaurang proklamator kamerdikaan Indonésia.
Salasahiji anak awéwé anjeunna, Meutia Hatta, nyekel kalungguhan Menteri Nagara Pemberdayaan Awéwé dina Kabinét Indonésia Bersatu lulugu Présidén Susilo Bambang Yudhoyono.
Dr.(H.C.). Drs. H. Mohammad Hatta

1 Wakil Présidén Indonésia
Nyekel kalungguhan
18 Agustus 1945 – 1 Desember 1956
Présidén Soekarno
Saméméhna Henteu aya
Sanggeusna Sri Sultan Hamengkubuwono IX

3 Perdana Menteri Indonesia
Mangku kalungguhan
29 Januari 1948 – 5 September 1950
Présidén Soekarno
Saméméhna Amir Sjarifuddin
Sanggeusna Muhammad Natsir

4 Menteri Pertahanan Republik Indonesia
Mangku kalungguhan
29 Januari 1948 – 4 Agustus 1949

Babar 12 Agustus 1902
Bukittinggi, Sumatera Barat
Pupus 14 Maret 1980
(yuswa 77)
Jakarta
Kawarganagaraan Indonesia
Partéy pulitik Non Partéy
Pasangan Rahmi Rachim
Anak Meutia Hatta
Gemala Hatta
Halida Hatta
Ageman Islam

Sumber ti : Wikipedia
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: